Feluri principale

#porc # retete porc #porc cu mango #porc cu rom #porc fript #retete rapide

Porc fript cu mango si rom, o reteta savuroasa, gata in cateva minute

Te-ai plictisit de retetele clasice de friptura de porc? Incearca o reteta exotica de porc fript cu mango si rom. Aceasta se prepara in doar cateva minute si este absolut deliciosa.

Ingrediente (pentru patru persoane)

  • 1 lingura amestec de condimente Jamaican
  • 2 linguri suc de lime
  • 1 si 1/2 lingurita ulei de masline
  • 500 grame muschi de porc
  • 2 fructe de mango
  • 1/4 ceasca zahar brun
  • 1/4 ceasca rom (de preferat Bacardi)
  • 2 lingurite unt
  • 1/4 lingurinta sare

Cum se prepara porcul fript cu mango si rom

Intr-un bol amesteca o lingura de condimentele Jamaican, o lingura suc de lime si o lingurita de ulei.

Taie muschiul de porc in opt medalioane. Adauga apoi medalioanele in bolul cu condimente si amesteca bine, astfel incat toate condimentelele sa se lipeasca uniform de carne.

Taie fructele de mango in jumatati si scoate samburii. Cresteaza pulpa pana aproape de coaja astfel incat sa obtii cubulete de aproximativ aceeasi dimensiune. Cu ajutorul unei pensule pentru gatit unge partea crestata cu uleiul de masline ramas.

Pe gratarul incins in prealabil, adauga medalioanele de porc si frige-le timp de patru minute pe fiecare parte sau pana devin aurii. Adauga pe gratar jumatatile de mango (cu coaja in sus) si frige-le timp de 3 minute.

Intr-o cratita pentru sosuri adauga zaharul brun, romul, untul si sarea. Adu totul la punctul de fierbere apoi da focul la minim si lasa-l sa fiarba timp de patru minute. Dupa patru minute acesta trebuie sa se ingroase. Ia sosul de pe foc si adauga o lingurita de suc de lime.

Cum se serveste porcul fript cu mango si rom

Pe o farfurie aseaza o jumatate de mango si doua medalioane de porc. Adauga sosul peste medalioanele de porc si serveste totul alaturi de o salata din rucola, rosii chery si spanac proaspat.

Sursa foto: cookinglight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului