Ingrediente (pentru patru persoane)
- 1 lingura amestec de condimente Jamaican
- 2 linguri suc de lime
- 1 si 1/2 lingurita ulei de masline
- 500 grame muschi de porc
- 2 fructe de mango
- 1/4 ceasca zahar brun
- 1/4 ceasca rom (de preferat Bacardi)
- 2 lingurite unt
- 1/4 lingurinta sare
Cum se prepara porcul fript cu mango si rom
Intr-un bol amesteca o lingura de condimentele Jamaican, o lingura suc de lime si o lingurita de ulei.
Taie muschiul de porc in opt medalioane. Adauga apoi medalioanele in bolul cu condimente si amesteca bine, astfel incat toate condimentelele sa se lipeasca uniform de carne.
Taie fructele de mango in jumatati si scoate samburii. Cresteaza pulpa pana aproape de coaja astfel incat sa obtii cubulete de aproximativ aceeasi dimensiune. Cu ajutorul unei pensule pentru gatit unge partea crestata cu uleiul de masline ramas.
Pe gratarul incins in prealabil, adauga medalioanele de porc si frige-le timp de patru minute pe fiecare parte sau pana devin aurii. Adauga pe gratar jumatatile de mango (cu coaja in sus) si frige-le timp de 3 minute.
Intr-o cratita pentru sosuri adauga zaharul brun, romul, untul si sarea. Adu totul la punctul de fierbere apoi da focul la minim si lasa-l sa fiarba timp de patru minute. Dupa patru minute acesta trebuie sa se ingroase. Ia sosul de pe foc si adauga o lingurita de suc de lime.
Cum se serveste porcul fript cu mango si rom
Pe o farfurie aseaza o jumatate de mango si doua medalioane de porc. Adauga sosul peste medalioanele de porc si serveste totul alaturi de o salata din rucola, rosii chery si spanac proaspat.
Sursa foto: cookinglight.com