De pe masa de Craciun, nu poate sa lipseasca jambonul de porc. Il poti pregati cu fructe si mirodenii pentru un plus de savoare.
Ingrediente pentru porc glazurat de Craciun
- 5 kg 500 gr jambon de porc, gatit, intreg
- 500 gr ananas de la conserva, zdrobit, cu suc
- 1.2 cana jeleu de mere
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura amidon de porumb
-
½ lingurita scortisoara macinata
Cum se prepara porcul glazurat de Craciun
Cu exceptia carnei de porc, pune toate celelalte ingrediente intr-o tigaie. Amesteca bine, pana cand amidonul se dizolva. Apoi tine pe foc pana incepe sa fiarba. Lasa-l astfel inca un minut.
Apoi pune carnea intr-o punga speciala pentru cuptor, toarna sosul din tigaie si aseaza punga intr-o tava, la cuptor.
Trebuie sa stea intre 2 ore si jumatate si 3 ore si un sfert, la o temperatura de 180 grade Celsius.
Cum se serveste porcul glazurat de Craciun
Se serveste imediat.