Feluri principale

#porc #carne #ananas #jeleu #scortisoara #mancare craciun

Porc glazurat de Craciun

De pe masa de Craciun, nu poate sa lipseasca jambonul de porc. Il poti pregati cu fructe si mirodenii pentru un plus de savoare.
 

Ingrediente pentru porc glazurat de Craciun
 

  • 5 kg 500 gr jambon de porc, gatit, intreg
  • 500 gr ananas de la conserva, zdrobit, cu suc
  • 1.2 cana jeleu de mere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura amidon de porumb
  • ½ lingurita scortisoara macinata
     

Cum se prepara porcul glazurat de Craciun
 

Cu exceptia carnei de porc, pune toate celelalte ingrediente intr-o tigaie. Amesteca bine, pana cand amidonul se dizolva. Apoi tine pe foc pana incepe sa fiarba. Lasa-l astfel inca un minut.

Apoi pune carnea intr-o punga speciala pentru cuptor, toarna sosul din tigaie si aseaza punga intr-o tava, la cuptor.

Trebuie sa stea intre 2 ore si jumatate si 3 ore si un sfert, la o temperatura de 180 grade Celsius.
 

Cum se serveste porcul glazurat de Craciun
 

Se serveste imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului