Feluri principale

#prajitura #prajitura cu migdale #prajitura scandinava

Prajitura scandinava cu migdale

Prajitura scandinava cu migdale este reteta perfecta pentru o duminica in familie sau pentru o ocazie speciala, cand vrei sa iti impresionezi musafirii cu mirosul imbietor de migdale coapte.


Ingrediente pentru prajitura scandinava cu migdale

  • 25 grame de migdale feliate
  • 125 grame zahar granulat
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita si jumatate de extract de migdale
  • 17 linguri faina alba
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un pachet de unt sau margarina topite
  • frisca
  • fructe proaspete


Cum se prepara prajitura scandinava cu migdale

Preincalzeste cuptorul si aplica un strat de spray pentru gatit pe suprafata unei tavi, apoi presara migdalele feliate.

Intr-un bol mediu, mixeaza la viteza medie zaharul granulat, oul, laptele si extractul de vanilie, pana obtii o compozitie omogena. Adauga faina, praful de copt, sarea si untul topit. Toarna compozitia in tava de copt si lasa prajitura sa se rumeneasca timp de 40-50 de minute. Lasa desertul la racit inainte sa il tai.


Cum se serveste prajitura scandinava cu migdale

Prajitura scandinava cu migdale se serveste cu frisca si felii de fructe proaspete, ca desert sau gustare la cafea.

Sursaa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete