Prajitura scandinava cu migdale este reteta perfecta pentru o duminica in familie sau pentru o ocazie speciala, cand vrei sa iti impresionezi musafirii cu mirosul imbietor de migdale coapte.
Ingrediente pentru prajitura scandinava cu migdale
- 25 grame de migdale feliate
- 125 grame zahar granulat
- 1 ou mare
- 200 ml lapte
- 1 lingurita si jumatate de extract de migdale
- 17 linguri faina alba
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- un pachet de unt sau margarina topite
- frisca
- fructe proaspete
Cum se prepara prajitura scandinava cu migdale
Preincalzeste cuptorul si aplica un strat de spray pentru gatit pe suprafata unei tavi, apoi presara migdalele feliate.
Intr-un bol mediu, mixeaza la viteza medie zaharul granulat, oul, laptele si extractul de vanilie, pana obtii o compozitie omogena. Adauga faina, praful de copt, sarea si untul topit. Toarna compozitia in tava de copt si lasa prajitura sa se rumeneasca timp de 40-50 de minute. Lasa desertul la racit inainte sa il tai.
Cum se serveste prajitura scandinava cu migdale
Prajitura scandinava cu migdale se serveste cu frisca si felii de fructe proaspete, ca desert sau gustare la cafea.
Sursaa foto: goodhousekeeping.com