Feluri principale

# iaurt homemade # preparare iaurt #retete iaurt #iaurt

Prepara iaurtul acasa! Iata cat este de simplu!

Este foarte usor sa prepari iaurtul acasa. Ai nevoie doar de lapte natural si de iaurtul tau preferat si cateva minute la dispozitie.


Ingrediente:

  • 1 litru lapte natural
  • 2 linguri iaurt bio (fara adaus de sare, zahar sau arome)
  • un praf sare

Cum se prepara:

Intr-o oala mare pune laptele la fiert, impreuna cu sarea. Alege o oala mai mare, deoarece odata ce incepe sa fiarba, laptele se va umfla.

Lasa laptele la foc mediu pana incepe sa fiarba, apoi da focul la minim si lasa-l sa clocoteasca timp de 10-15 minute, avand grija sa nu dea in foc.

Pune apoi laptele la racit pana in momentul in care poti atinge oala cu mana fara sa te frigi. Adauga apoi iaurtul si amesteca foarte bine cu un tel.

Toarna laptele intr-un recipient si inveleste recipientul intr-o patura pentru a sta la cald. Lasa-l asa timp de 5-8 ore. Atentie, cu cat laptele sta mai mult la temperatura camerei cu atat iaurtul va fi mai acru.

Pastreaza apoi iaurtul la firgider.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare