Feluri principale

#bucataria libanesa #mancare libaneza

Preparate inspirate de bucataria libaneza pe care sa le incerci de Ziua Nationala a Libanului

Formata pe o traditie veche de mii de ani, transmisa cu grija din generatie in generatie, bucataria libaneza este astazi una dintre cele mai apreciate gastronomii la nivel mondial. Bogata in condimente ce ofera o savoare unica si exotica fiecarui preparat, dar si in legume proaspete, aceasta detine mixul perfect intre gust si nutrienti importanti pentru organism.

De Ziua Nationala a Libanului, sarbatorita in fiecare an pe data de 22 noiembrie, platforma de de comenzi si livrari rapide foodpanda Romania iti recomanda topul preparatelor inspirate de bucataria libaneza pe care sa le incerci cu aceasta ocazie.

Patrunjelul proaspat din abundenta, alaturi de rosii proaspete, lamaie, menta, ceapa, grau zdrobit si ulei de masline sunt ingredientele care alcatuiesc una dintre cele mai celebre salate cu specific libanez, denumita tabouleh. O poti comanda din meniul restaurantului Karamna din Bucuresti.

O alta salata foarte apreciata inspirata de bucataria libaneza este si salata fattoush foarte satioasa si gustoasa,  preparata din crochete de lipie si legume proaspete: salata verde, castraveti, rosii, patrunjel, dar si sumac si ulei de masline. Daca esti din Constanta o poti gasi in oferta restaurantului Byblos.

Falafelul este un preparat care nu mai are nevoie de nicio prezentare, castigandu-si un loc bine meritat printre preferintele gurmanzilor si nu numai. Savureaza o portie de falafel cu varza, rosii, salata iceberg, castraveti murati, mix de sosuri si cartofi prajiti, pregatita de restaurantul Shish Shaorma & Kebab din Sibiu.

Extrem de nutritiv, hummusul este un preparat versatil care poate fi consumat atat ca gustare, cat si ca fel principal. Comanda o portie de hummus clasic din pasta de naut cu tahini, alaturi de cartofi prajiti, preparata cu iscusinta de bucatarii restaurantului Hummus Bar din Iasi.

Un alt preparat specific bucatariei libaneze pe care trebuie sa il incerci cu aceasta ocazie este si kebe mehlie din meniul restaurantului Naser din Bucuresti. Amestecul delicios de arome este garantat de carnea de vita, graul zdrobit, menta, boiaua iute, mugurii de pin, piperul, sumacul, fiind servit alaturi de sos alb si salata verde.

Pentru un rasfat culinar poti incerca lebanese uzi, rasol de vita gatit cu iaurt, orez, ceapa, muguri de pin, migdale si stafide, a carui combinatie unica de gusturi te va cuceri. Daca esti din Cluj, il poti comanda cu incredere din meniul restaurantului Marhaba Lebanese Restaurant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului