Feluri principale

#retete pui cacciatore #retete simple #pui cacciatore # retete pui #retete rapide

Pui cacciatore, o reteta perfecta pentru o primavara friguroasa

Puiul cacciatoare este o reteta simpla, dar bogata in arome si gusturi savuroase. Poate fi preparata cu usurinta, chiar si de bucatarii amatori.

Ingrediente pentru reteta de pui cacciatore

  • o lingura ulei de masline
  • 800g piept de pui dezosat si depielitat, taiat in 8 parti egale
  • sare
  • piper negru pisat grosolan
  • 200g ciuperci champignon
  • 1 ardei gras, verde, taiat cubulete de aproximativ un centimetru
  • 1 morcov, tocat marunt
  •  3 catei de usturoi
  • ½ pahar de vin
  • ½ cana supa de pui
  • 500g rosii taiate cubulete
  • o ceapa medie, tocata marunt
  • o lingurita oregano uscat
  • 2 linguri otet balsamic
  • 10 masline Kalamata, fara samburi,
  • ½ legatura patrunjel, tocat marunt

Cum se prepara reteta de pui cacciatore

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline si pune-l la incins la foc mediu.

Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper. Pune puiul in tigaie si gateste-l pana se rumeneste, pe ambele parti. Cand este gata, scoate-l pe o farfurie.

In aceeasi tigaie in care ai gatit puiul, peste grasimea ramasa, adauga ceapa, ciupercile, ardeiul gras, morcovul si usturoiul si caleste-le pana incep sa se inmoaie. Adauga apoi vinul si supa de pui si lasa legumele sa fiarba la foc mic, pana cand lichidul este aproape evaporat. Adauga apoi rosiile, oregano, piper macinat grosolan si ameste bine pentru a se omogeniza. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Adauga apoi si puiul peste compozitie si baga totul al cuptor timp de 20 de minute. Adauga peste acesta otetul balsamic si presara patrunjelul proaspat tocat deasupra.

Cum se serveste reteta de pui cacciatore

Serveste puiul cacciatore ca atare sau alaturi de o garnitura de legume.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.