Daca ai prin casa niste compot de ananas, il poti folosi pentru un pui copt . Incearca o reteta inedita, de pui la cuptor cu ananas si mirodenii .
Ingrediente pentru pui copt cu ananas
- 8 jumatati de piept de pui, fara piele
- 2 cani suc de ananas, neindulcit
- ½ lingurita pudra de usturoi
- ¼ lingurita pudra de ceapa
- ½ lingurita praf de nucsoara
- ¾ cani faina integrala
- 1 ½ lingurita sare
- 1 lingurita sare aromata cu telina
- ¼ cana zahar granulat
- ½ cana unt
- 1 lingura soia si 1 lingurita de soia
Cum se prepara puiul copt cu ananas
Amesteca faina cu sarea, pudra de usturoi, cea de ceapa si cu nucsoara. Unge puiul cu aceste mirodenii.
Pune niste unt intr-o tigaie si prajeste puiul. Cand incepe sa capete o culoare aurie, pune-l intr-o tava pentru cuptor.
Intr-un castron, amesteca sucul de ananas cu sosul de soia si cu zaharul. Omogenizeaza si apoi toarna sosul peste pui, in tava. Acopera cu o folie si da puiul la cuptor pentru 30 de minute, la o temperatura de 190 grade Celsius.
Dupa jumatate de ora, indeparteaza folia si lasa puiul cam tot atata timp, sa se faca pana cand devine fraged. In aceste ultime 30 de minute ia din cand in cand cu lingurita sosul din tava si toarna peste el.
Cum se serveste puiul copt cu ananas
Se serveste cald.