Feluri principale

#pui #legume #morcovi

Pui copt cu morcovi

 

Puiul copt cu morcovi este o solutie rapida si foarte gustoasa pentru cei care iubesc carnea de pui, insa nu au timp sa gateasca. In maxim o jumatate de ora vei obtine o mancare savuroasa si imbibata de arome.

Ingrediente pentru pui copt cu morcovi
 

  • 1 pui intreg, de 1-1, 5 kilograme
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lamaie taiata in jumatate
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • 10 catei de usturoi
  • 8 morcovi 
  • 1 cana de supa de pui
  • 4 linguri de ulei de masline extra-virgin
  • 3 linguri de otet de vin rosu.
     

Cum se prepara puiul copt cu morcovi
 

Incalzeste cuptorul, focul trebuie sa fie la treapta 5.

Curata cateii de usturoi si morcovii de coaja, apoi spala-i. Spala puiul si usuca-l cu un prosop de hartie. Taie morcovii in jumatate.

Curata de coaja cateii de usturoi si morcovii, apoi spala-i bine. Taie morcovii in jumatate pe latime. Ia puiul si spala-l bine, apoi usuca-l cu un prosop de hartie.

Pune sare si piper peste pui. Umple-l cu lamaie, cimbru si 5 catei de usturoi, apoi leaga-i aripile si picioarele de corp. 

Aseaza puiul intr-o cratita adanca pentru cuptor. Pune in jur morcovii si usturoiul ramas, apoi adauga supa de pui. Toarna usor deasupra uleiul de masline.

Da tava la cuptor. 

Lasa puiul sa se coaca timp de 15 minute, pana cand capata o culoare aurie iar morcovii sunt caramelizati. Din cand in cand ia din zeama lasata de pui si toarn-o deasupra.

Scoate puiul din cuptor si pune-l pe un platou. Scoate din el ingredientele cu care l-ai umplut si lasa-l sa se raceasca.

Scurge grasimea din sosul obtinut din coacerea puiului si adauga otetul de vin. Toarna zeama peste pui. 
 

Cum se serveste puiul cu morcovi
 

Se serveste imediat. Ii poti alatura o garnitura de legume la cuptor .

Pofta buna!

 
Sursa foto : kasegimasho.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului