Atunci cand vrei sa pregatesti o mancare eleganta, pregateste o reteta de pui cu cafea. Gustul sau este unul interesant, fiind obtinut din sosul cu zahar, cafea, otet si ulei, precum si din aroma obtinuta din marinarea puiului in acest sos.
Ingrediente pentru puiul cu cafea
- 1 pui mare, curatat de piele si grasime
- 3 lingurite zahar brun
- 2 linguri otet de orez
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri suc de lamaie proaspat stors
- un varf de lingurita de coaja de lamaie
- 1 cana de cafea preparata
- 0,5 cani ketchup
-
0,5 cani apa plata .
Cum se prepara puiul cu cafea
Pune toate ingredientele, in afara de pui intr-o cratita de 5 litri, acoperita cu un capac. Adu-le la punctul de fierbere , amestecand frecvent. Da focul la mai mic si lasa-le sa fiarba acoperit pana continutul scade pana la jumatate. Amesteca mereu.
Ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca pentru 20 de minute. Adauga puiul si amesteca bine. Lasa vasul la racoare timp de 30 de minute, astfel incat puiul sa se marineze.
Pune puiul si sosul intr-o tava pentru cuptor. Da-o la cuptor, dupa ce l-ai preincalzit la nivelul 5 pentru o ora. Intoarce puiul de trei ori si pune-i deasupra sos.
Cum se serveste puiul cu cafea
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi sau mancaruri din legume.
Pofta buna!
Sursa foto : blog.omy.sg