Feluri principale

#ciuperci #pui #pui cu ciuperci #sos de vin

Pui cu ciuperci si usturoi in sos de vin

Puiul cu ciuperci si usturoi in vin este un preparat potrivit pentru pranz sau cina si poate fi facut in mai putin de 25 de minute .


Ingrediente pentru pui

 

  • 115 gr taitei din ou;
  • 450 gr piept de pui dezosat, fara piele;
  • 2 linguri faina;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita piper negru;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 lingura usturoi tocat;
  • 1.2 lingurita tarhon uscat;
  • 225 gr ciuperci feliate;
  • 1/2 cana vin alb sec;
  • 1/2 cana supa de pui dietetica;
  • 1/4 cana parmezan ras.


Cum se prepara puiul


Fierbe taiteii. Scurge-i bine si pune-i intr-un vas acoperit, la cald. Amesteca 1 lingura faina, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita piper. Taie puiul si pune-l intr-o cratita. Pune compozitia de faina peste carne si amesteca.

Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu si prajeste puiul 4 minute. Scoate-l din tigaie si adauga 1 lingura de ulei. Prageste usturoiul, tarhonul si ciupercile. Lasa-le 3 minute pana se evaporeaza lichidul. Toarna vinul si lasa-l 1 minut . Adauga 1 lingura de faina si amesteca 1 minut. Toarna supa, adauga sare si piper.

Pune puiul inapoi in tigaie, acopera si fierbe 2 minute. Da capacul la o parte si gateste inca 1 minut. Adauga taiteii si lasa 1 minut.


Cum se serveste puiul


Se serveste cu branza rasa.

Sursa foto: typepad.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.