Daca iti place sa mananci pui cu sosuri dulci, incearca o reteta de pui cu cocos si fructe proaspete. Pe langa carnea de pui vei avea nevoie de papaya , cocos , lime si banane.
Ingrediente pentru pui cu cocos si fructe proaspete
- 1/3 cana fulgi de cocos
- 2 lingurite de unt
- 8 bucati piept de pui
- 1 lingurita ghimbir proaspat, tocat
- ½ lingura sare
- 1 cana smantana
- 3 banane coapte, taiate in sferturi
- 1 fruct de papaya, decojit, fara seminte, taiat
-
coji de lime
Cum se prepara puiul cu cocos si fructe proaspete
Pune fulgii de cocos in cuptor la 300 de grade Celsius, pentru 10 minute, sa se prajeasca. Apoi pune-i deoparte.
Pune untul intr-o tigaie mare, pe foc. Adauga pieptul de pui si caleste-l. Adauga apoi ghimbirul, 3 linguri de fulgi de cocos si niste sare. Toarna smantana, acopera si lasa totul la foc mediu in jur de 10 minute.
Aseaza puiul pe un platou, alaturi de fructe - banane si papaya. Toarna peste carnea de pui sosul din tigaie si mai presara niste fulgi de cocos.
Cum se serveste puiul cu cocos si fructe proaspete
Poti sa garnisesti puiul cu niste creste taiate din fructul de lime. De asemenea, poti sa storci suc de lime peste carne si peste fructe.