Feluri principale

#retete sanatoase #retete simple #retete gustoase # retete pui #retete rapide

Pui cu legume si sos pe baza de otet basamic

Aceasta reteta de pui cu legume si dressing pe baza de otet balsamic este perfecta in zilele in care nu ai timp suficient sau nu ai chef sa gatesti. Se prepara rapid si te vei bucura de o masa sanatoasa si delicioasa.

Ingrediente:

  • 60 ml dressing italian (il gasesti in sticlute, in supermarket)
  • 2 linguri otet balsamic
  • O lingura miere
  • 1/8 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g piept de pui dezosat si depielitat, taiat in 6-8 bucati cat de cat egale
  •  300 g sparanghel
  • 2 morcovi taiati fasii foarte subtiri
  • o rosie medie, taiata cubulete
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Intr-un bol mic, adauga sosul italian, otetul balsamic, mierea si fulgii de ardei iute. Amesteca pana se omogenizeaza.  

Intr-o tigaie incapatoare pune la incins uleiul de masline.

Asezoneaza puiul cu sare si piper si pune-l in tigaie. Gateste-l pana este bine patruns si incepe sa prinda o crusta aurie. Adauga apoi jumatate din dresing si continua sa gatesti puiul timp de un minut, intorcandu-l periodic de pe o parte pe alta.

Scoate puiul din tigaie, iar peste dressingul ramas adauga sparanghelul si morcovul taiat fasii. Gateste-l timp de 3-4 minute, sau pana cand sparanghelul este al-dente. Cand este aproape gata asezoneaza cu sare.

Scoate legumele pe un platou si adauga puiul deasupra.

In tigaia folosita adauga restul de dressing ramas si pune-l pe aragaz. Lasa-l sa clocoteasca timp de un minut, pana devine mai gros putin, si apoi toarna-l peste bucatile de pui si peste legume.

La final garniseste farfuria cu rosiile taiate cubulete.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare