Feluri principale

#ceapa #faina #migdale #pui

Pui cu migdale

Puiul dezosat cu migdale este un preparat gustos si special, pe care il poti servi atat la o cina cu musafiri, cat si la o masa in familie .

Ingrediente pentru pui cu migdale
 

Pentru sos
 

  • 3 linguri apa
  • 3 cani supa de pui
  • 1 ½ cana ciuperci taiate
  • 3 linguri unt
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurite sos de soia
  • 3 linguri concentrat supa de pui
     

Pentru aluat
 

  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri faina
  • ½ lingurite praf de copt
  • 1 ou, batut
  • 1 lingura apa
     

Cum se prepara puiul cu migdale
 

Unge puiul cu sherry si cu sare si lasa-l sa stea astfel 15 minute, la marinat.

Pune intr-un castron amidonul de porumb si apa, amesteca si apoi pune sosul intr-o tigaie. Adauga treptat supa de pui, ciupercile, untul, sosul de soia si concentratul de pui. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba, amestecand mereu.

Pentru a face aluatul, amesteca amidonul cu faina, praful de copt, oul si apa. Imbraca puiul cu acest aluat. Apoi pune mai mult ulei intr-o tigaie mare sau intr-un wok si prajeste puiul in ulei pana devine auriu. Aseaza apoi puiul pe un prosop de hartie, sa scapi de surplusul de ulei.

Taie puiul bucatele si aseaza-le pe frunze de laptuca.
 

Cum se serveste puiul dezosat cu migdale
 

Toarna sosul cu ciuperci deasupra si serveste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului