Puiul dezosat cu migdale este un preparat gustos si special, pe care il poti servi atat la o cina cu musafiri, cat si la o masa in familie .
Ingrediente pentru pui cu migdale
- 2 bucati piept de pui, fara oase, fara piele, taiate
- ½ lingurita sare
- 1 ceapa verde, taiata fin
- 1 lingura sherry
- 1 cana laptuca , maruntita
- 1/3 cana migdale prajite
-
ulei.
Pentru sos
- 3 linguri apa
- 3 cani supa de pui
- 1 ½ cana ciuperci taiate
- 3 linguri unt
- 4 linguri amidon de porumb
- 2 lingurite sos de soia
-
3 linguri concentrat supa de pui
Pentru aluat
- 3 linguri amidon de porumb
- 3 linguri faina
- ½ lingurite praf de copt
- 1 ou, batut
-
1 lingura apa
Cum se prepara puiul cu migdale
Unge puiul cu sherry si cu sare si lasa-l sa stea astfel 15 minute, la marinat.
Pune intr-un castron amidonul de porumb si apa, amesteca si apoi pune sosul intr-o tigaie. Adauga treptat supa de pui, ciupercile, untul, sosul de soia si concentratul de pui. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba, amestecand mereu.
Pentru a face aluatul, amesteca amidonul cu faina, praful de copt, oul si apa. Imbraca puiul cu acest aluat. Apoi pune mai mult ulei intr-o tigaie mare sau intr-un wok si prajeste puiul in ulei pana devine auriu. Aseaza apoi puiul pe un prosop de hartie, sa scapi de surplusul de ulei.
Taie puiul bucatele si aseaza-le pe frunze de laptuca.
Cum se serveste puiul dezosat cu migdale
Toarna sosul cu ciuperci deasupra si serveste.