Un fel principal de vara poate fi puiul cu mustar , miere si mure. Crusta de malai si sosul de mustar si mure face din acest preparat o mancare deosebita, foarte gustoasa si hranitoare. Poti servi puiul cu o garnitura de broccoli sau cu morcovi.
Ingrediente pentru puiul cu mustar, miere si mure
- 1 cana mure taiate
- 1 1/2 lingura mustar cereale integrale
- 2 lingurite miere
- 450 gr bucatele de carne de pui
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 3 linguri malai
-
1 lingura ulei de masline extravirgin .
Cum se prepara puiul cu mustar, miere si mure
Daca nu ai mure poti sa folosesti zmeura. Pentru carne, este bine sa folosesti aripioare sau degetele de pui, de aproximativ aceeasi marime, pentru a putea fi imbibate cu sos.
Pune murele impreuna cu mustarul si mierea intr-un castron si piseaza bine continutul pana cand obtii un sos zgrumturos.
Da carnea de pui cu sare si piper, apoi trece carnea prin malai astfel incat sa se acopere bine. Incinge apoi uleiul intr-o tigaie si prajeste puiul, dandu-l de pe o parte pe alta pana cand se patrunde bine.
Cum se serveste puiul cu mustar, miere si mure
Puiul se aseaza pe un platou, iar alaturi se pune un castron sau un recipient special pentru sosuri, cu sosul pregatit din mure, mustar si miere.