Feluri principale

Pui cu parmezan si garnitura de vinete cu rucola

Vrei sa experimentezi o reteta noua, gustoasa si usor de preparat? Incearca o reteta de pui cu parmezan si garnitura de vinete si rucola. Se prepara in doar cateva minute si este perfecta atat pentru o cina in familie cat si pentru o masa alaturi de prieteni.

 

 Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 vanata mare, feliata subtire
  • 1 cana busuioc proaspat
  • 1 ceapa, taiata cubulete
  • 3 rosii taiate in cuburi
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 50 g  parmezan
  • 1 cana de pemet
  • 0,5 cana de faina
  • 2 oua
  • 4 fileuri mari de piept de pui
  • branza de mozzarella rasa
  • 60 g de rucola

Cum se prepara

Pune o lingura de ulei de masline la incins intr-o tigaie incapatoare. Taie vinetele felii si prajeste-le pe ambele parti in acea lingura de ulei. Acestea nu trebuie sa balteasca in ulei ci doar sa nu se lipeasca de tigaie.

Intre timp, toaca marunt busuiocul. Amesteca-l cu ceapa, rosiile, otetul si doua lingurite de ulei intr-un recipient mic. Adauga rucola si amesteca usor. 

Preincalzeste cuptorul la 200°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Rade parmezanul si pune-l de-oparte.

Intr-o farfurie adauga ouale si bate-le bine. Pe o alta farfurie adauga faina, iar pe alta pesmetul.

Asezoneaza puiul cu sare si piper si apoi tavaleste-l bine prin faina. Scufunda-l prin oua, apoi da-l prin pesmet.  

Intr-o tigaie, incalzeste uleiul ramas si prajeste puiul pe ambele parti pana se rumeste. Adauga-l apoi in tava pregatita, presara parmezanul deasupra si baga-l in cuptorul incins timp de 3-4 minute.

Cand este gata, scoate puiul si presara mozzarella deasupra. Mai coace timp de maxim 5 minute sau pana cand branza se topeste.

Serveste puiul alaturi de felii de vinete si salata de rosii cu busuioc si rucola. 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare