Puiul cu rozmarin este un preparat delicat si foarte aromat. Este usor de preparat, cu ingrediente la indemana oricui. Se serveste cu diverse garnituri de legume sau orez. Este ideal pentru o masa linistita in familie.
Ingrediente pentru puiul cu rozmarin
- 4 pulpe pe pui
- 70 grame faina
- 50 ml ulei de masline
- 200 ml vin alb
- 3 crengute de rozmarin
- 2 frunze de dafin
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara puiul cu rozmarin
Asezoneaza pulpele de pui cu sare si piper si tavaleste apoi prin faina. Incinge uleiul intr-o cratita termorezistenta si prajeste puiul timp de 10 minute pe fiecare parte.
Adauga vinul, rozmarinul si frunzele de dafin si lasa pe foc pana cand lichidul se reduce la jumatate. Adauga apoi o cana cu apa si lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.
Acopera cratita cu folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru 45 de minute. Scoate folia si mai lasa puiul la cuptor inca 10 minute.
Imediat dupa ce scoti cratita de la cuptor, adauga si zeama de lamaie si amesteca usor.
Cum se serveste puiul cu rozmarin
Puiul cu rozmarin se serveste cu piure de cartofi, peste care adaugi si o lingura de sos din cratita.
Sursa foto: saveur.com