Puiul cu sirop de artar este un preparat gustos si inedit, potrivit pentru sezonul rece. Daca iti plac mancarurile dulci, se poate sa fi satisfacut de aceasta noua reteta.
Ingrediente pentru pui
- 900 gr piept de pui, taiat
- sare kosher
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 mere, unul rosu, unul galben, feliate
- 8 cepe salota , taiate pe lungime
- 1/4 cana salvie proaspata
- 1/2 cana supa de pui
- 1/4 cana sirop de artar
- 1/4 cana otet din cidru de mere
Cum se prepara puiul
Da carnea cu sare si incinge uleiul intr-o tigaie. Pune puiul cu pielea in jos si prajeste-l 5 minute, pana cand devine maroniu si crocant.
Intoarce puiul, adauga merele, salotele si salvia. Da focul mai iute si tine inca cateva minute. Scoate puiul si gateste in continuare merele si ceapa, cam 2 minute.
Amesteca supa de pui cu siropul de tartar, otetul si 1/2 lingurita de sare. Toarna sosul in tigaie si fierbe 3 minute, pana se reduce. Pune si puiul in tigaie si lasa-l inca 2 minute. Poti sa-l glazurezi cu sosul din tigaie.
Cum se serveste puiul
Se serveste imediat.
Sursa foto: stolenmomentscooking.com