Feluri principale

#artar #pui # sirop de artar

Pui cu sirop de artar

Puiul cu sirop de artar este un preparat gustos si inedit, potrivit pentru sezonul rece. Daca iti plac mancarurile dulci, se poate sa fi satisfacut de aceasta noua reteta.


Ingrediente pentru pui

 

  • 900 gr piept de pui, taiat
  • sare kosher
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 mere, unul rosu, unul galben, feliate
  • 8 cepe salota , taiate pe lungime
  • 1/4 cana salvie proaspata
  • 1/2 cana supa de pui
  • 1/4 cana sirop de artar
  • 1/4 cana otet din cidru de mere


Cum se prepara puiul


Da carnea cu sare si incinge uleiul intr-o tigaie. Pune puiul cu pielea in jos si prajeste-l 5 minute, pana cand devine maroniu si crocant.

Intoarce puiul, adauga merele, salotele si salvia. Da focul mai iute si tine inca cateva minute. Scoate puiul si gateste in continuare merele si ceapa, cam 2 minute.

Amesteca supa de pui cu siropul de tartar, otetul si 1/2 lingurita de sare. Toarna sosul in tigaie si fierbe 3 minute, pana se reduce. Pune si puiul in tigaie si lasa-l inca 2 minute. Poti sa-l glazurezi cu sosul din tigaie.


Cum se serveste puiul


Se serveste imediat.

Sursa foto: stolenmomentscooking.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului