Feluri principale

#paprica #pui #smantana #feluri principale

Pui cu smantana si paprica

Puiul cu smantana si paprica este o delicatesa usor de preparat si cu o savoare speciala. Sosul de smantana capata o aroma deosebita in combinatie cu paprica , iar cele doua, in amestec cu pieptul de pui se transforma intr-o mancare pe care toata lumea o va iubi.

Pentru patru portii de pui cu smantana si paprica ai nevoie de:
 

  • 2 piepturi de pui fara piele si oase, taiate in jumatate
     
  • O lingura si jumatate de ulei
     
  • O cana de ceapa tocata
     
  • O lingura si jumatate de unt
     
  • 2 linguri de paprica
     
  • O jumatate de lingura de sare
     
  • 2 cani de zeama de pui
     
  • 1 lingurita de faina
     
  • 1 cutie de smantana.
     

Cum se prepara puiul cu smantana si paprica:
 

  • Intr-o cratita pune la incalzit uleiul la foc potrivit.
     
  • Adauga puiul si prajeste-l pe o parte si pe alta pana nu mai are nici o parte cruda si pana cand nu mai lasa zeama.
     
  • Scoate puiul si da-l deoparte.
     
  • Folosind aceeasi cratita, prajeste ceapa in unt pana devine transparenta, spre aurie, insa nu o lasa sa devina maronie. Aceasta operatiune ar trebui sa dureze intre 5 si 8 minute.
     
  • Adauga sarea si paprica. Pune deasupra zeama de pui si adu continutul la punctul de fierbere .
     
  • Da focul mai mic si lasa continutul sa se prajeasca inabusit.
     
  • Amesteca faina cu smantana pana cand devine o crema fina si adaug-o in cratita.
     
  • Adauga puiul in cratita si lasa-l sa fiarba in sos, inabusit, pana cand puiul s-a inmuiat.
     

Cum se serveste puiul cu smantana si paprica:
 

  • Se serveste cald, ca atare sau cu garnitura de orez sau taitei de casa, facuti cu ou, serviti fierbinti.
     
  • Poate fi insotit de un vin alb .


Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete