Puiul cu smantana si paprica este o delicatesa usor de preparat si cu o savoare speciala. Sosul de smantana capata o aroma deosebita in combinatie cu paprica , iar cele doua, in amestec cu pieptul de pui se transforma intr-o mancare pe care toata lumea o va iubi.
Pentru patru portii de pui cu smantana si paprica ai nevoie de:
-
2 piepturi de pui fara piele si oase, taiate in jumatate
-
O lingura si jumatate de ulei
-
O cana de ceapa tocata
-
O lingura si jumatate de unt
-
2 linguri de paprica
-
O jumatate de lingura de sare
-
2 cani de zeama de pui
-
1 lingurita de faina
-
1 cutie de smantana.
Cum se prepara puiul cu smantana si paprica:
-
Intr-o cratita pune la incalzit uleiul la foc potrivit.
-
Adauga puiul si prajeste-l pe o parte si pe alta pana nu mai are nici o parte cruda si pana cand nu mai lasa zeama.
-
Scoate puiul si da-l deoparte.
-
Folosind aceeasi cratita, prajeste ceapa in unt pana devine transparenta, spre aurie, insa nu o lasa sa devina maronie. Aceasta operatiune ar trebui sa dureze intre 5 si 8 minute.
-
Adauga sarea si paprica. Pune deasupra zeama de pui si adu continutul la punctul de fierbere .
-
Da focul mai mic si lasa continutul sa se prajeasca inabusit.
-
Amesteca faina cu smantana pana cand devine o crema fina si adaug-o in cratita.
-
Adauga puiul in cratita si lasa-l sa fiarba in sos, inabusit, pana cand puiul s-a inmuiat.
Cum se serveste puiul cu smantana si paprica:
-
Se serveste cald, ca atare sau cu garnitura de orez sau taitei de casa, facuti cu ou, serviti fierbinti.
- Poate fi insotit de un vin alb .
Pofta buna!