Feluri principale

#pui cu portocale #retete simple # retete pui #retete rapide #retete chinezesti

Pui cu sos de portocale - o reteta chinezeasca simpla si rapida

Nu iti place sa petreci mult timp in bucatarie, insa iti doresti sa te delectezi cu preparate savuroase? Incearca aceasta reteta de pui cu sos de portocale. Este gata in maxim 30 de minute si o vei adora.

Ingrediente pentru puiul cu sos de portocale

  • 650g piept de pui dezosat si depielitat
  • 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
  • seminte de susan
  • ceapa verde tocata marunt

Pentru marinata

  • 4 linguri sos de soia
  • 30g amidon de porumb
  • 2 linguri apa

Pentru sosul de portocale

  • 180ml suc prospat stors de portocale
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos hoisin
  • 2 lingurite otet de orez
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita sos srircacha (optional)

Cum se prepara puiul cu sos de portocale

Spala pieptul de pui si taie-l cubulete. Adauga puiul intr-un castron incapator.

Intr-un castronel mic, amesteca amidonul cu sosul de soia si apa pentru a obtine marinata pentru pui. Toarna marinata peste pui si amesteca bine. Acopera vasul si lasa puiul la marinat timp de 5-10 minute.

In timp ce puiul se marineaza prepara sosul de portocale. Intr-un bol adauga sucul de portocale, zaharul brun, amidonul, sosul de soia, sosul hoisin, otetul de orez si sosul sriracha. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si lasa-l sa se incinga. Cu ajutoul unei spumiere sau a unei linguri cu gauri scoate puiul din marinata si adauga-l in tigaie. Caleste puiul pana este bine patruns si capata o culoare aurie pe toate partile.

Cand este gata, adauga sosul de portocale si lasa totul sa fiarba pana obtii un sos gros, lipicios.

Cum se serveste puiul cu sos de portocale

Serveste puiul cu sos de portocale pe pat de orez simplu sau paste din orez. Presara deasupra seminte de susan si daca doresti, putina ceapa verde.

Sursa foto: pinterest.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.