Ingrediente pentru puiul cu sparanghel si sos de soia
- 2 bucati piept de pui
- 1 legatura de sparanghel
- o legatura ceapa verde
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite ulei de susan
- susan
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei de masline
Cum se prepara puiul cu sparanghel si sos de soia
Taie puiul cubulete.
Intr-un bol incapator adauga mierea si sosul de soia si amesteca foarte bine, pana la omogenizare. Adauga puiul si amesteca bine pentru, astfel incat toate bucatile sa fie acoperite de sos. Acopera vasul si lasa puiul in frigider minim 30 de minute.
Intr-o tigaie pune uleiul la incins. Taie sparanghelul in bucati potrivite si caleste-l timp de 5 minute. Scoate-l pe un platou si adauga puiul. Gateste-l timp de 5 minute, apoi adauga usturoiul, ceapa verde si marinata ramasa in bol. Continua sa gatesti inca trei minute.
Adauga puiul intr-un bol si adauga sparanghelul peste. Presara deasupra seminte de susan. Amesteca bine.
Cum se serveste puiul cu sparanghel si sos de soia
Serveste puiul cu sparanghel, alaturi de o garnitura simpla de orez. Merge de minune alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: holicoffee.com