Ingrediente pentru pui fript cu dressing picant de cirese
Pentru dressing:
- 1 cana cirese fara samburi
- 1/4 cana vin rosu sec
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1/8 lingurita cumin
- 1/8 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 1/8 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 lingura dulceata de cirese
Pentru pui:
- 200 g pipt de pui depielitat si dezosat
- ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara puiul fript cu dressing picant de cirese:
Pregateste gratarul si lasa-l sa se incinga foarte bine.
Unge puiul cu ulei de masline si asezoneaza-l cu sare si piper
Intr-o cratita zdrobeste usor ciresele, insa opeste cateva intregi, pentru aspect. Adauga vinul, usturoiul, piperul, ardeiul iute, cuminul, sarea si dulceata de cirese. Cand compozitia incepe sa clocoteasca, las-o sa fiarba timp de 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Pune puiul pe gratar si lasa-l sa se friga pe fiecare parte timp de patru minute sau pana devine auriu.
Cum se serveste puiul fript cu dressing picant de cirese:
Aseaza puiul pe farfurie si toarna deasupra dressingul picant de cirese. Serveste-l alaturi de un pahar de vin rosu sec, la temperatura camerei.