Feluri principale

#dressing #pui # retete pui #pui fript #pui cu cirese #dressing picant #dressing cirese

Pui fript cu dressing picant de cirese

Pentru ca inca se mai gasesc cirese in piete, profita din plin de acestea si prepara cele mai inedite retete. Incearca o reteta delicioasa de pui fript cu dressing picant de cirese. Se prepara usor si cu siguranta ii vei incana pe cei dragi.

Ingrediente pentru pui fript cu dressing picant de cirese

Pentru dressing:

  • 1 cana cirese fara samburi
  • 1/4 cana vin rosu sec
  • 1┬ácatel de usturoi, pisat
  • 1/8 lingurita cumin
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper negru macinat
  • 1/8 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lingura dulceata de cirese

Pentru pui:

  • 200 g pipt de pui depielitat si dezosat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara puiul fript cu dressing picant de cirese:

Pregateste gratarul si lasa-l sa se incinga foarte bine.

Unge puiul cu ulei de masline si asezoneaza-l cu sare si piper

Intr-o cratita zdrobeste usor ciresele, insa opeste cateva intregi, pentru aspect. Adauga vinul, usturoiul, piperul, ardeiul iute, cuminul, sarea si dulceata de cirese. Cand compozitia incepe sa clocoteasca, las-o sa fiarba timp de 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.

Pune puiul pe gratar si lasa-l sa se friga pe fiecare parte timp de patru minute sau pana devine auriu.

Cum se serveste puiul fript cu dressing picant de cirese:

Aseaza puiul pe farfurie si toarna deasupra dressingul picant de cirese. Serveste-l alaturi de un pahar de vin rosu sec, la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului