Feluri principale

# preparare pui # retete de pui #pui cu mere #pui cu cartofi #pui #pui la cuptor

Pui la cuptor cu mere si cartofi, o reteta inedita pe care trebuie sa o incerci

Puiul la cuptor cu mere si cartofi este o reteta inedita care se prepara cu usurinta de catre orice persoana. Este ideala pentru un weekend petrecut in familie, indiferent de anotimp. Cu totii o vor indragi!

Ingrediente pentru puiul la cuptor cu mere si cartofi

  • 6 bucati de pulpe superioare de pui
  • 5 mere de marime medie (curatate de coaje si taiate felii de 1 cm)
  • 450 grame cartofi cutatati de coaja si taiat la aceeasi dimensiune precum merele
  • o ceapa mare, tocata felii
  • 2 linguri unt
  • 4 lingurite de zahar alb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt
  • sare
  • piper

Cum se preprara puiul la cuptor cu mere si cartofi

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge o tava incapatoare cu ulei.

Intr-o tigaie adauga untul si feliile de ceapa. Adauga sare si soteaza ceapa timp de doua minute. Adauga apoi zaharul si continua sa sotezi totul pana cand ceapa se caramelizeaza si are o culoare aurie. Aproximativ 6-8 minute.

In tava unsa cu ulei asaza straturi de cartofi, mere si ceapa sotata.

Pune pulpele de pui intr-un castron, Toarna uleiul de masline peste acestea si maseaza-le bine pentru a le acoperi complet. Asezoneaza-le apoi cu sare si piper si presara peste ele rozmarinul. Adauga apoi pulpele in tava, peste patul de cartofi si mere.

Introdu tava in cuptorul incins timp de aproximativ o ora si lasa totul sa se coaca pana cand puiul este bine rumenit, iar carnea se desprinde usor de pe os.

Sursa foto: allrecipes.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.