Ingrediente pentru puiul la cuptor cu mere si cartofi
- 6 bucati de pulpe superioare de pui
- 5 mere de marime medie (curatate de coaje si taiate felii de 1 cm)
- 450 grame cartofi cutatati de coaja si taiat la aceeasi dimensiune precum merele
- o ceapa mare, tocata felii
- 2 linguri unt
- 4 lingurite de zahar alb
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt
- sare
- piper
Cum se preprara puiul la cuptor cu mere si cartofi
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge o tava incapatoare cu ulei.
Intr-o tigaie adauga untul si feliile de ceapa. Adauga sare si soteaza ceapa timp de doua minute. Adauga apoi zaharul si continua sa sotezi totul pana cand ceapa se caramelizeaza si are o culoare aurie. Aproximativ 6-8 minute.
In tava unsa cu ulei asaza straturi de cartofi, mere si ceapa sotata.
Pune pulpele de pui intr-un castron, Toarna uleiul de masline peste acestea si maseaza-le bine pentru a le acoperi complet. Asezoneaza-le apoi cu sare si piper si presara peste ele rozmarinul. Adauga apoi pulpele in tava, peste patul de cartofi si mere.
Introdu tava in cuptorul incins timp de aproximativ o ora si lasa totul sa se coaca pana cand puiul este bine rumenit, iar carnea se desprinde usor de pe os.
Sursa foto: allrecipes.com