Feluri principale

#pui #rosii #avocado #salsa #retete gratar

Pui la gratar cu sos salsa de rosii si avocado

Daca iti place sa mananci pui si vrei sa incerci o noua modalitate de a-l gati, fa o reteta de pui la gratar cu un sos salsa din rosii si avocado.

Ingrediente pentru pui la gratar cu sos salsa de rosii si avocado
 

Pentru sosul salsa
 

  • 4 rosii coapte, taiate
  • ½ ceapa mica, taiata fin
  • 1 ardei iute, fara seminte, taiat fin
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat
  • ¼ cana suc de lime
  • ½ fruct de avocado
     

Pentru pui
 

  • ½ cana iaurt degresat
  • ½ ceapa mica rosie
  • ¼ cana suc de lime
  • ¼ coriandru proaspat
  • 4 piepturi de pui dezosate
  • sare si piper negru, dupa gust
     

Cum se prepara puiul la gratar cu sos salsa de rosii si avocado
 

Pentru sosul salsa, pune intr-un castron rosiile, ceapa, piperul si coriandrul.

Taie fructul de avocado si apoi stropeste-l cu 2 linguri de suc de lime. Astfel el nu se va innegri. Apoi adauga avocado-ul in castronul initial, impreuna cu sucul de lime ramas. Amesteca bine.

Pentru pui, trebuie sa faci un fel de piure cu ajutorul unui blender, din iaurt, ceapa rosie, suc de lime si coriandru. Ar trebui sa ai la final o marinata .

Apoi pune puiul la marinat cel putin 1 ora. Il poti lasa si 8 ore, daca ai timp. Una dintre modalitati este sa torni sosul intr-o punga si sa pui puiul, apoi sa o legi si sa o scuturi bine, pentru ca sosul sa patrunda peste tot.

Gratarul se incalzeste la un foc mediu spre puternic. Se ia puiul din marinata, se asezoneaza cu sare si piper si se pune pe gratar, 6 minute pe fiecare parte.
 

Cum se serveste puiul la gratar cu sos salsa de rosii si avocado
 

Puiul la gratar se serveste cu sos salsa din avocado si rosii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete