Feluri principale

# pui cu sparanghel #retete sparanghel #retete simple # retete pui #retete rapide

Pui la tigaie cu garnitura de sparanghel, o reteta simpla si rapida, pentru o cina calda si gustoasa

Vrei sa prepari o cina rapida si savuroasa in mai putin de 30 de minute? Avem reteta ideala pentru tine! Acest pui cu legume este absolut delicios si nu murdaresti nici vase multe preparandu-l! In plus, este o reteta ideala pentru intreaga familie!

Ingrediente (pentru patru portii):

  • Un piept de pui taiat in 8 bucati de marimi cat de cat egale 
  • 3 felii de bacon, taiate in 3-4 bucati, in functie de marime
  • ½ cana supa de pui
  • 450g sparanghel (spalat si curatat)
  • 1 dovlecel galben (poti folosi si dovlecel normal), taiat felii pe lung, de 0,5-1 cm grosime.
  • 4 cepe verzi, taiate in bucati de aproximativ 2 cm lungime (inclusiv frunzele)
  • Sare
  • Piper
  • Doua linguri ulei de masline

Cum se prepara

Asezoneaza puiul cu sare si piper, dupa gust.

Intr-o tigaie incinsa adauga uleiul, puiul si bucatile de bacon. Gateste totul la foc mare pana cand puiul incepe sa se rumeneasca. 

Adauga apoi supa de pui si amesteca bine. Lasa sa fiarba pana cand supa se reduce, iar puiul este bine patruns.

In timp ce puiul fierbe, intr-o casoleta pentru cuptorul cu microunde adauga sparanghgelul si dovlecelului. Asexoneaza cu sare si piper si adauga doua linguri de apa. Acopera cu folie alimentara si coace la putere maxima timp de 3-5 minute, pana cand legumele sunt facute al-dente.

Cand totul este gata, adauga legumele pe un platou, iar desupra pune puiul si o parte din sos. Presara ceapa verde si serveste imediat. 

Sursa foto: bgh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului