Puiul marsala cu ciuperci este un preparat cremos, aromat si delicios, ideal pentru serile racoroase de toamna. Se serveste simplu sau cu diverse garnituri de legume.
Ingrediente pentru puiul marsala cu ciuperci
- 20 grame unt
- 300 grame ciuperci feliate
- 20 grame faina
- 100 ml vin marsala
- 100 grame smantana
- 200 grame orez
- 400 grame pui prajit
- 20 grame parmezan ras
- patrunjel tocat
- sare
- piper
Cum se prepara puiul marsala cu ciuperci
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tigaie, incinge untul si adauga ciupercile. Lasa pe foc timp de 10 minute. Presara pe deasupra faina, amesteca si fierbe timp de un minut. Adauga vinul si smantana si lasa pe foc pana cand da in clocot.
Da focul mai mic si mai lasa pana cand sosul s-a ingrosat putin. Adauga 2 cani de apa si patrunjelul. Asezoneaza cu sare si piper.
Intr-o tava, adauga orezul si puiul. Toarna sosul de ciuperci, dupa care acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentu 40 de minute. Ia apoi folia, presara parmezanul si mai da la cuptor pentru 5 minute.
Cum se serveste puiul marsala cu ciuperci
Pui marsala cu ciuperci se serveste ca atare.