Daca vrei sa pregatesti de mancare ceva clasic si simplu, incearca o reteta de pui prajit in sos alb . Este o reteta simpla, care nu necesita mult timp si nici ingrediente complicate.
Ingrediente pentru puiul prajit in sos alb
- 1 pui
- ½ cana + 2 linguri faina
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita ulei vegetal
- 1 cana smantana
-
1 cana lapte.
Cum se prepara puiul prajit in sos alb
Spala bine puiul si taie-l. Pune intr-un castron ½ cana faina, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper si amesteca. Trece puiul prin compozitia de faina.
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Prajeste puiul in ulei, la foc mediu, avand grija sa se faca pe ambele parti. Pune capacul, da focul mai mic si lasa-l sa se faca.
Scoate apoi puiul din tigaie si pune-l deoparte. Arunca sosul din tigaie, pastrand din el numai un sfert de cana.
Amesteca intr-un castron 2 linguri de faina, smantana, laptele, ½ lingurita sare, piper. Amesteca pentru omogenizare. Pune compozitia in tigaie, impreuna cu sfertul de cana de sos pastrat si amesteca pentru a obtine un sos gros.
Adauga puiul si lasa-l sa se faca cateva minute, acoperit.
Cum se serveste puiul prajit in sos alb
Serveste puiul cald, impreuna cu o garnitura de piure de cartofi sau orez.