Ingrediente pentru puiul Teriyaki la cuptor
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura apa rece
- 100g zahar
- 120 ml sos de soia
- 60 ml cidru
- 1 catel de usturoi, bine pisat
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- 1/4 lingurita piper negru, macinat
- 12 pulpe superioare de pui, fara piele
Cum se prepara puiul Teriyaki la cuptor
Intr-o oala pentru sosuri amesteca amidonul, apa, zaharul, sosul de soia, otetul, usturoiul, ghimbirul si piperul negru. Amesteca bine pana la omogenizare si lasa-le sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu, pentru a nu se lipi. Lasa sosul pe foc pana se ingroasa.
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Adauga puiul intr-o tava incapatoare. Unge pulpele cu sosul preparat, apoi intoarce-le pe cealalta parte si repeta procedura. Toarna restul sosului peste aceastea, avand grija sa se distribuie in mod egal.
Coace puiul timp de 30 de minute, apoi intoarce pulpele pe cealalta parte si mai coace-le timp de 30 de minute.
Cum se serveste puiul Teriyaki la cuptor
Serveste puiul Teriyaki alaturi de o salate de sezon si o garnitura de legume la abur si/sau orez simplu, fiert.
Sursa foto: dinnerthendessert.com