Feluri principale

#pui #piure #unt #lamaie

Pui umplut cu piure de cartofi

Pregatirea unui pui umplut cu piure de cartofi este usoara iar rezultatul este unul delicios. Ii poti adauga si branza pentru a obtine un plus de gust. Serveste-l cu o salata si iti vei incanta mesenii.
 

Ingrediente pentru pui umplut cu piure de cartofi
 

  • 2 cartofi fierti, curatati si taiati in cubulete de 2-3 centimetri
  • 0,25 cani lapte
  • 3-4 linguri unt
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • sare si piper
  • 3 piepturi de pui taiate in jumatate
  • 1 lingura de ulei de masline extra-virgin
  • 2-3 linguri de patrunjel tocat.
     

Cum se prepara puiul umplut cu piure
 

Incalzeste cuptorul la treapta 4.

Intr-o cratita , pune cartofii si apa astfel incat sa ii acopere pentru fierbere . Acopera oala cu un capac, da focul mai mic si lasa cartofii sa fiarba, pentru aproximativ 15 minute.

Scurge cartofii, apoi rastoarna-i inapoi in cratita. Adauga laptele, 1-2 lunguri de unt, lamaia si amesteca-le pana obtii un piure pastos. Daca vrei, inlocuieste lamaia cu branza sarata. Asezoneaza cu sare si piper. Pune piureul intr-o alta cratita si imparte-l in patru.

Imparte pieptul de pui in jumatati si cu ajutorul degetelor separ-o de carne. Pune un sfert din piure sub pielea fiecarui piept de pui, apasand usor pentru a-l distribui uniform. Pune puiul umplut intr-o tava pentru copt.

Stropeste-l cu uleiul de masline si asezoneaza-l cu sare si piper. Da tava la cuptor si coace-o pana cand puiul s-a inmuiat, pentru 40-45 de minute.

Pune puiul pe o farfurie. Pune deasupra suc de lamaie sau branza si doua linguri de unt intr-o tigaie cu sucul de la friptura. Amesteca-le bine.
 

Cum se serveste puiul umplut cu carne
 

Puiul se serveste acoperit cu sosul tocmai preparat.
Ii poti alatura o salata.
 

Sursa foto : www.city-data.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete