Produsele de porc nu pot lipsi de pe masa de Craciun. Iar o friptura cu rozmarin si usturoi este cea mai potrivita, pentru ca cele doua ingrediente se potrivesc perfect.
Pulpa de porc la cuptor cu rozmarin si usturoi este foarte usor de pregatit si nu numai de Craciun. Pregatirile dureaza numai cinci minute. Apoi bagi la cuptor si te asezi confortabil intr-un fotoliu pana se face.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa de porc
- 4 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri rozmarin proaspat, tocat
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper
- 1 lingurita coaja razuita de lamaie
Mod de preparare
Incingi cuptorul, in timp ce intr-un vas amesteci usturoiul, rozmarinul, uleiul de masline, sare, coaja de lamaie si piper.
Ungi si imprastii in mod egal tot amestecul pe intreaga suprafata a carnii si pui pulpa de porc intr-o tava.
Lasi la foc iute pentru a se rumeni, timp de 30 de minute. Apoi, dai focul mai incet si lasi la copt inca o ora, ca sa se patrunda bine. Scoti, lasi sa se raceasca 10 minute pe un fund de lemn si apoi tai felii si servesti.