Feluri principale

#pulpe de pui caramelizate #pulpe de pui # retete pui #pui #pui la cuptor

Pulpe de pui caramelizate, preparatul ce iti va rasfata papilele gustative

Pulpele de pui caramelizate imbina perfect aromele dulci ale mierii, cu cele picante ale sosului de chilli si cel sara. O adevarata explozie de arome ce ti se topeste in gura. Iata cat de usor se prepara!

Ingrediente pentru pulpele de pui caramelizate

  • 1 kg pulpe de pui (de preferat ciocanele)
  • 3/4 cana miere
  • 1/2 cana sos de soia
  • 4 linguri sos de chilli
  • 2-3 catei de usturoi, pisati foarte bine
  • sare
  • piper

Cum se prepara pulpele de pui caramelizate

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Asezoneaza puiul cu sare si piper si lasa-l cateva minute intr-un castron.

Intre timp adauga intr-un bol mierea, sosul de soia, ketchupul picant si amesteca foarte bine. Adauga apoi usturoiul pisat pana devine pasta si la final adauga putin piper. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.

Adauga sosul peste pulpele de pui si amesteca totul foarte bine.

Adauga apoi pulpele intr-o tava si coace-le timp de 45 de minute. Scoate apoi puiul si intoarce-l pe partea cealalta. Creste temperatura cuptorului la 200oC si coace puiul pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.

Scoate tava din cuptor si lasa puiul sa se racoreasca timp de 5 minute, inainte de a-l servi.

Cum se servesc pulpele de pui caramelizate

Serveste pulpele de pui alaturi de o garnitura de orez sau de paste de orez.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare