Feluri principale

# pulepe de pui #retete simple # retete pui #pulpe #retete rapide #retete sanatoase # retete dietetice

Pulpe de pui cu broccoli si ardei sotat - o reteta rapida, dar dietetica

Esti la dieta si nu stii ce sa prepari pentru cina? Incearca o reteta simpla, si rapida de pulpe de pui cu broccoli si ardei sotat. Sunt gata in cateva minute si sunt ideale pentru intreaga familie.

Ingrediente pentru pulpele de pui cu broccoli si ardei sotat

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 pulpe superioare de pui
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 350g broccoli
  • 1 ceapa alba, mare, tocata marunt
  • 1 ardei rosu, taiat felii
  • 1 ardei galben, taiat felii
  • 1 catel de usturoi, tocat foarte marunt
  • 1 lingura cimbru proapat, tocat marunt (sau o lingurita cimbru uscat)
  • 1 lingurita pasta de anchoa
  • 1/4 cana supa de pui, nesarata
  • 1 lingura otet balsamic

Cum se prepara pulpele de pui cu broccoli si ardei sotat

Preincalzeste cuptorul la 220oC.

Intr-o tigaie pune la incins putin lei. Asezoneaza puiul cu sare si piper dupa gust si adauga-l in tigaie. Gateste-l la foc mare, pe toate partile pana incepe sa se rumeneasca (aproximativ 3 minute).

Adauga apoi puiul cu pielea in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Separat, intr-un bol, adauga buchetelele de broccoli si asezoneaza-le cu saresi piper. Stropeste-le apoi cu putin ulei de masline si adauga-le in tava, langa pui. Coace totul pana cand puiul este bine patruns, iar broccoli este al dente.

In tigaia in care ai prajit puiul, adauga ceapa tocata marunt si soteaz-o timp pana cand inepe sa devins sticloasa. Adauga apoi ardeii si continua sa sotezi totul pana cand acestia incep sa se inmoaie. Adauga apoi usturoiul, cimbrul si pasta de anchoa si continua sa calesti totul timp de un minut, un minut. Toarna supa peste acestia si lasa totul sa fiarba, amestecand foarte bine. La final adauga otetul. In momentul in care zeama din tigaie se evapora, stinge focul.

Cum se serveste pulpele de pui cu broccoli si ardei sotat

Serveste puiul alaturi de broccoli si ardeii sotati. Merge de minune alaturi de un pahar de vin alb.

 

Sursa foto: cookinglight.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.