Ingredientele de care ai nevoie:
- 2 pulpe
- 5 cartofi mari
- 1 ceapa rosie mica
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita rasa de boia dulce
- 1/1 lingurita de cimbru
- Sare si piper.
Cum se prepara:
- Cartofii se curata de coaja, se spala cu apa rece si se taie precum wedges, iar ceapa se taie in 4 bucatie egale.
- Se pune o tigaie pe foc, iar in ea se adauga cartofii, ceapa, uleiul de masline, boiaua dulce, sarea si piperul si se lasa la prajit pana cand se rumenesc bine. Spre final se adauga cimbrul.
- Puiul se baga la cuptor si se lasa pana cand este aproape gata, dupa care se pune in tigaia in care s-au prajit cartofii cu ceapa si condimentele si se mai prajesc putin impreuna.
- Preparatul se poarte orna cu o felie de lamaie.
Cum se serveste:
- Puiul cu ceapa si cartofi se serveste cald, alaturi de un pahar cu vin alb demi-dulce.