Ingrediente pentru puiul cu ghimbir si susan
- 3 linguri zahar brun
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura usturoi proaspat, tocat marunt
- 2 linguri linguri de susan, usor prajite
- 1 lingurita ghimbir proaspat, ras
- 1 lingurita pasta de chili
- 8 pulpe de pui superioare, fara os si fara piele
- 2 cepe verzi tocate marunt
Cum se prepara puiul cu ghimbir si susan
Semintele de susan prajite, se prepara foarte usor. Tot ce trebuie sa faci este sa le adaugi intr-o tigaie, la foc mediu si sa le amesteci bine pana prind o culoare aurie.
Intr-un caston incapator adauga zaharul, sosul de soia, uleiul de susan, usturoiul, susanul prajit, ghimbirul si pasta de chili. Amesteca foarte bine, pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi puiul si amesteca foarte bine pana cand acesta este acoperit cu condimente. La final adauga si ceapa verde si amesteca usor.
Poti lasa puiul la marinat peste noapte, sau macar doua ore inainte de a-l prepara.
Incinge bine gratarul si, pentru ca puiul sa nu se lipseasca, unge-l cu putin ulei. Frige puiul pe ambele parti pana se rumeneste si este bine patruns in interior.
Sfat: Daca nu ai un gratar, poti prepara puiul intr-o tigaie nonaderenta, fara a pune ulei, sau intr-un wok.
Cum se serveste puiul cu ghimbir si susan
Serveste puiul cu ghimbir si susan imediat, alaturi de o garnitura de legume sau de orez.
Sursa foto: myrecipes.com