Rata la cuptor in sos de unt este una dintre cele mai simple moduri de a gati o astfel de carne. Ingredientele sunt extrem de simple si de putine. Ai nevoie de o rata intreaga, sare , piper , unt si paprika.
Ingrediente pentru rata la cuptor in sos de unt
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite paprika
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 rata intreaga
-
1/2 cana unt topit.
Cum se prepara rata la cuptor in sos de unt
Freaca rata cu sare, piper si paprika si aseaza-o intr-o tava. Pune apoi tava la cuptor pentru o ora, la 190 grade Celsius.
Toarna apoi 1/4 cana de unt peste rata si las-o in cuptor inca 45 de minute. Toarna apoi si restul de unt si las-o sa se faca in cuptor inca 15 minute, pana cand capata o culoare aurie.
Cum se serveste rata la cuptor in sos de unt
Se serveste calda, cu o garnitura de orez, salata, legume etc.