Duminica se sarbatoreste Pastele catolic, iar friptura de miel nu trebuie sa lipseasca din festin. Daca vrei sa incerci o reteta noua anul acesta, poti opta pentru un preparat cu specific indian, care imbina o multime de ingrediente exotice.
Ingrediente pentru cotletele de miel indiene:
- 6-8 cotlete fara grasime
- 1 lingurita seminte prajite de chimen
- 1 lingurita seminte prajite de coriandru
- 3 lingurite seminte de fenicul prajite
- 3 bucati ghimbir proaspat
- 3 linguri de usturoi
- 3 cesti smantana
- 2 linguri de praf de Garam masala
- 2 linguri masala pulbere pentru carne
- 1 jumatate lingurita de sare
- 3 linguri de suc de lamaie
- 2-3 linguri coriandru proaspat
- 2 linguri de chilli verde
Cum se prepara cotletele de miel indiene:
Amesteca toate condimentele, pune-le peste cotletele de miel si lasa carnea la marinat peste noapte. A doua zi, prajeste cotletele pe fiecare parte, aproximativ 3 minute.
Cum se servesc cotletele miel indiene:
Cotletele de miel indiene se servesc calde, cu lamaie si ardei rosu prajite putin la gratar.
Sursa foto: ifood.tv