Feluri principale

#retete de 1 decembrie #retete gratar #retete #dressing #unt # retete pui # aripioare #sos soia

Reteta de 1 Decembrie: aripioare de pui la gratar cu sos

Aripioarele de pui cu sos la gratar sunt gustoase si usor de realizat. Le poti face pentru platourile festive, cu ocazia unor mese speciale sau la petreceri. Serveste-le pe platouri alaturi de cruditati , salate si sosuri.
 

Ingrediente pentru aripioare de pui la gratar cu sos, de 1 decembrie
 

  • 1/2 + 1 lingurita cana sos de soia
  • 1/2 cana dressing pentru salata
  • 1.3 kg aripioare de pui
  • 1/4 cana unt
  • 1/4 cana sos de ardei iute .
     

Cum se prepara aripioarele de pui la gratar cu sos, de 1 decembrie
 

Amesteca 1/2 cana sos de soia cu dressingul de salata pentru a obtine o marinata. Pune-o intr-o punga de plastic, adauga aripioarele, agita pentru omogenizare si da carnea la frigider, sa se marineze 4 ore.

Topeste untul intr-o tigaie si adauga 1 lingurita sos de soia si sosul de ardei iute. Amesteca, apoi pune deoparte sosul obtinut.

Scoate carnea din marinata si inlatura excesul de marinata de pe ea. Pune aripioarele pe gratarul incins si lasa-le sa se faca, intorcandu-le din cand in cand.
 

Cum se servesc aripioarele la gratar cu sos, de 1 decembrie
 

Se servesc cu sosul picant turnat pe deasupra.
 

Sursa foto: specialfoodrecipe.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului