Sarmalele la cuptor sunt un preparat nelipsit de pe masa in sezonul de iarna, iar ziua de 1 Decembrie reprezinta prima ocazie de a savura acest fel de mancare.
Ingrediente pentru sarmale la cuptor de 1 Decembrie
- 1 varza
- 1/2 paine alba, uscata
- 450 gr carne de porc tocata
- 250 gr carne vita tocata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita paprika
- 1/2 lingurita piper
- 2 oua, batute
- 1/2 cana orez
- 1 borcan varza murata
- 1 felie de sunca
- 1 cana sos de tomate
- 6 linguri ulei
-
4 linguri faina.
Cum se prepara sarmalele la cuptor de 1 Decembrie
Sareaza varza si pune-o in apa fiarta. Adauga paine, acopera si lasa peste noapte. Separa frunzele a doua zi.
Amesteca porcul, vita, sarea, paprika, piperul, orezul si ouale. Pune cate o lingura in fiecare frunza, ruleaza si inchide. Pune jumatate din frunzele de varza murata intr-o oala, apoi sunca, apoi sarmalele si restul de varza murata. Adauga sosul de rosii, apoi acopera cu apa. Lasa la fiert pana da in clocot, apoi fierbe la foc mic, acoperit cu un capac, o ora.
Amesteca uleiul si faina intr-o tigaie pana sosul se ingroasa. Adauga peste sarmale si tine pe foc inca o ora.
Cum se servesc sarmalele la cuptor de 1 Decembrie
Se servesc cu paine, mamaliga etc.
Sursa foto: blogs.scientificamerican.com