Aripioarele de pui sunt iubite de toata lumea, cu ele nu poti sa dai gres! De Halloween pregateste aripioare negre de pui, care sa aminteasca de lilieci. Au un aspect bizar, dar cei care vor avea curajul sa guste vor fi rasplatiti de aroma de stridii si textura crocanta.
Ingrediente pentru aripioare de pui negre, de Halloween
- 1 cana sos de soia
- 1/4 cana + 2 linguri sos de stridii
- 1/4 cana zahar brun
- 1/4 cana sos din fasole neagra
- 1 lingurita pasta din colorant alimentar negru
-
20 aripioare de pui.
Cum se prepara aripioarele de pui negre, de Halloween
Amesteca sosul de soia cu cel de stridii si de fasole, cu zaharul si colorantul alimentar. Pune deoparte 1/3 cana din acest sos.
Pune aripioarele intr-o punga de plastic si toarna sosul pe care l-ai pregatit. Sigileaza punga, apoi agita pentru ca aripioarele sa se coloreze bine. Da-le la frigider 2 ore in aceasta marinata. La fiecare jumatate de ora, agita-le din nou, cat stau in frigider.
Scoate apoi carnea din punga, indeparteaza resturile de sos si pune-le in tava, pe hartia de copt. Da-le la cuptor la 208 grade Celsius pentru 20 de minute. Unge-le cu sosul pus deoparte la fiecare 10 minute. Scoate-le din cuptor si unge-le pentru ultima data.
Cum se servesc aripioarele de pui negre, de Halloween
Se servesc cu un sos picant.
Sursa foto: playingwithfireandwater.com