Feluri principale

#halloween #crutoane #lapte #ceapa #mazare #ulei de masline #smantana #unt #reteta halloween

Reteta de Halloween: crutoane cu sos "Odihneasca-se in mazare"

O posibila reteta de Halloween o reprezinta crutoanele cu sos "Odihneasca-se in mazare ". Preparatul are un aspect cu totul deosebit.
 

Ingrediente pentru crutoane cu sos "Odihneasca-se in mazare"
 

  • 4 felii de paine
  • 1/4 cana ulei de masline extravirgin
  • piper negru macinat, sare
  • 4 linguri unt nesarat
  • 1 ceapa, taiata
  • 1/4 cana faina
  • 2 1/2 cani lapte
  • 1/2 cana smantana
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • piper cayenne
  • 280 gr mazare, decongelata, scursa.
     

Cum se prepara crutoanele cu sos "Odihneasca-se in mazare"
 

Taie painea sub forma de sicriu sau cap de mort, unge-o cu ulei, pune sare si piper si da-o la cuptor 10 minute, la 195 grade Celsius.

Pune unt intr-o tigaie si lasa-l sa se topeasca pana obtii o pasta diafana. Adauga ceapa si prajeste 4 minute, apoi faina.

Amesteca si lasa 4 minute pe foc. Adauga treptat si laptele, invartind mereu. Tine pe foc pana cand sosul se ingroasa, cam 5 minute.

Adauga smantana, nucsoara si piperul cayenne. Pune sare si piper dupa gust. Adauga si mazarea, apoi tine mancarea inca 3 minute pe foc.
 

Cum se servesc crutoanele cu sos "Odihneasca-se in mazare"
 

Mazarea se aseaza pe un platou, apoi se infig in ea feliile de paine.



Sursa foto: melissacakeytime.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare