Feluri principale

#chiftele #post #cartofi #ulei

Reteta de post: chiftele de cartofi

Chiftelele sau parjoalele de cartofi sunt o alternativa la cele cu carne si pot fi servite in perioada de post, alaturi de o salata de verdeata .

Ingrediente pentru chiftele de cartofi
 

  • 500 gr cartofi
  • 1 lingura marar
  • 1 lingura patrunjel
  • faina
  • ulei
  • sare si piper
     

Cum se pregatesc chiftelele de cartofi
 

Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa.

Patrunjelul si mararul se toaca marunt, apoi se amesteca cu cartofii rasi. Poti adauga si usturoi tocat daca vrei. Se omogenizeaza si se adauga faina cat sa se omogenizeze compozitia.

Apoi se fac chiftelute manual, dandu-le prin faina pana capata forma dorita si se prajesc in ulei incins.

Chiftelele se aseaza pe servete de hartie de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei.
 

Cum se servesc chiftelele de cartofi
 

Se servesc cu salata verde, salata de verdeturi de primavara sau cu diverse sosuri precum sosul de rosii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului