Chiftelele sau parjoalele de cartofi sunt o alternativa la cele cu carne si pot fi servite in perioada de post, alaturi de o salata de verdeata .
Ingrediente pentru chiftele de cartofi
- 500 gr cartofi
- 1 lingura marar
- 1 lingura patrunjel
- faina
- ulei
-
sare si piper
Cum se pregatesc chiftelele de cartofi
Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa.
Patrunjelul si mararul se toaca marunt, apoi se amesteca cu cartofii rasi. Poti adauga si usturoi tocat daca vrei. Se omogenizeaza si se adauga faina cat sa se omogenizeze compozitia.
Apoi se fac chiftelute manual, dandu-le prin faina pana capata forma dorita si se prajesc in ulei incins.
Chiftelele se aseaza pe servete de hartie de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Cum se servesc chiftelele de cartofi
Se servesc cu salata verde, salata de verdeturi de primavara sau cu diverse sosuri precum sosul de rosii.