Fasolea verde cu ceapa si ciuperci la cuptor este un preparat foarte gustos si aspectuos, pe care il poti face pe post de garnitura chiar si la o masa speciala.
Ingrediente pentru fasolea verde cu ceapa si ciuperci la cuptor
- 2 cepe mici, taiate fin
- 1/4 cana + 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 2 lingurite + 2 linguri sare kosher
- 450 gr fasole verde, taiata
- 1 l apa
- 340 gr ciuperci, taiate
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 2 catei usturoi, tocati
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 1 cana supa de legume
-
1 cana smantana vegetala.
Cum se prepara fasolea verde cu ceapa si ciuperci la cuptor
Amesteca ceapa cu 1/4 cana de faina, pesmet si sare. Unge o tava cu ulei si pune compozitia. Da la cuptor 30 de minute la 260 grade Celsius, amestecand o data la 10 minute. Scoate din cuptor.
Pune la fiert 1 litru de apa cu 2 linguri sare. Opareste fasolea 5 minute. Scurge si scufunda in apa foarte rece. Scurge iar.
Soteaza ciupercile intr-o tigaie cu ulei, sare si piper, 5 minute. Pune usturoiul si nucsoara, 2 minute. Adauga faina si amesteca. Toarna supa si fierbe 1 minut. Adauga smantana vegetala si tine pe foc 6 minute.
Ia de pe foc, adauga 1/4 din ceapa, apoi fasolea, apoi restul de ceapa. Da la cuptor 15 minute la 22 grade Celsius.
Cum se serveste fasolea verde cu ceapa si ciuperci la cuptor
Se serveste calda.
Sursa foto: chefinyou.com