Feluri principale

#creveti #feta #retete de valentine's day

Retete de Valentine's Day: Creveti la cuptor cu feta si rosii

Crevetii la cuptor cu feta si rosii se prepara repede si sunt deliciosi. Aceasta mancare este potrivita pentru serile speciale in doi. Crevetii se servesc cu smantana si patrunjel tocat. Se pot servi si cu un pahar de vin alb.
 

Ingrediente pentru creveti la cuptor
 

  • 60 grame unt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 700 grame creveti
  • 180 ml vermut
  • 450 grame rosii tocate
  • 120 grame feta
  • oregano
  • patrunjel
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara crevetii la cuptor
 

Intr-o tigaie adanca incinge untul. Adauga usturoiul si caleste timp de cateva minute. Adauga apoi crevetii si oregano.

Lasa pe foc timp de 5 - 10 minute. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si patrunjelul si amesteca usor.

Rastoarna apoi compozitia intr-o tava din ceramica rezistenta la caldura.

Toarna apoi vermutul in tigaia in care s-au calit crevetii. Lasa pe foc pana cand cantitatea se reduce la jumatate. Adauga rosiile tocate si mai lasa pe foc cateva minute.

Rastoarna aceasta compozitie peste creveti. Deasupra presara branza feta maruntita.

Da tava la cuptor timp de 15 - 20 de minute, pana cand branza se topeste si capata o culoare aurie.
 

Cum se servesc crevetii la cuptor
 

Crevetii la cuptor se servesc calzi cu smantana si patrunjel tocat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului