Puiul marocan cu legume este o reteta traditionala din Marrakesh, foarte sanatoasa, pe care o apreciaza atat adultii, cat si copiii.
- Ingrediente pentru puiul marocan cu legume
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 morcovi mari
- 2 cartofi dulci mari
- 425 g de naut prefiert
- 900 g de piept de pui
- 1/2 lingurita de chimion
- 1/2 lingurita de turmeric
- 1/4 lingurita de piper negru macinat
- 1 lingurita de busuioc uscat
- 1 lingurita de sare
- 400 g de rosii conservate
Cum se prepara puiul marocan cu legume
Taie ceapa, morcovii, cartofii dulci si pieptul de pui si pune-le la rumenit, alaturi de naut si de usturoiul maruntit. Amesteca toate condimentele si presara-le peste pui si legume, apoi adauga apa. Dupa ce au fiert, adauga rosiile conservate si lasa-le la temperatura mare pana cand scade sosul.
Cum se serveste puiul marocan cu legume
Puiul marocan cu legume se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb sec. Daca preferi berea, merge de minune si cu aceasta, pentru ca este un preparat condimentat.
Sursa foto: eatingininstead.com