Feluri principale

#sarmale cu branza #sarmale

Reteta dobrogeana de sarmale cu branza! Este delicioasa!

Vrei sa faci niste sarmale cu care sa iti uimesti invitatii, mai ales daca doamnele tin la dieta? Poti pregati niste sarmale delicioase, mult mai usor de digerat si cu putine calorii, fata de cele traditionale cu carne tocata. Este vorba despre sarmale cu branza. Suna ciudat, dar sunt delicioase.

Ingredientele de care ai nevoie pentru sarmale cu branza

  • 20 de frunze foi de vita
  • 200 grame branza dulce
  • 100 grame telemea
  • 50 grame de orez
  • 50 grame de ceapa
  • 30 ml de ulei
  • 1 legatura de marar
  • 400 ml suc de rosii
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper

Cum se prepara sarmalele cu branza

Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga orezul, amesteca bine si lasa compozitia sa fiarba 10 minute, pana se umfla orezul. Lasa apoi totul sa se raceasca. Intre timp, opareste foile de vita in apa clocotita pentu 1-2 minute. Pune-le la scurs si lasa-le la racit. Intr-un vas separat, combina branza de vaci, telemeaua rasa, mararul tocat si compozitia de orez, apoi se amesteca usor. Cu acesta compozitie se impacheteaza sarmalutele in foi de vita, se aseaza intr-un vas, se toarna deasupra sucul de rosii apoi se introduce la cuptor timp de 30-40 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului