Ingredientele de care ai nevoie pentru sarmale cu branza
- 20 de frunze foi de vita
- 200 grame branza dulce
- 100 grame telemea
- 50 grame de orez
- 50 grame de ceapa
- 30 ml de ulei
- 1 legatura de marar
- 400 ml suc de rosii
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Cum se prepara sarmalele cu branza
Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga orezul, amesteca bine si lasa compozitia sa fiarba 10 minute, pana se umfla orezul. Lasa apoi totul sa se raceasca. Intre timp, opareste foile de vita in apa clocotita pentu 1-2 minute. Pune-le la scurs si lasa-le la racit. Intr-un vas separat, combina branza de vaci, telemeaua rasa, mararul tocat si compozitia de orez, apoi se amesteca usor. Cu acesta compozitie se impacheteaza sarmalutele in foi de vita, se aseaza intr-un vas, se toarna deasupra sucul de rosii apoi se introduce la cuptor timp de 30-40 de minute.