Feluri principale

#mere #scortisoara #zahar

Reteta pentru mic dejun: mere sote

Daca iti doresti o reteta deosebita pentru micul dejun, incearca niste mere sote . Reteta necesita doar cateva ingrediente simple si preparatul va fi gata in aproximativ 20 de minute.

Ingrediente pentru merele sote/calite
 

  • ¼ cana unt
  • 4 mere mari
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • ½ cani apa rece
  • ½ cani zahar brun
  • ½ lingurite praf de scortisoara
     

Cum se prepara merele sote
 

Merele se spala, se decojesc si se taie in sferturi.

Pune untul intr-o tigaie , la foc mediu. Apoi adauga merele in tigaie. Lasa-le pe foc, amestecand continuu, pana cand acestea se inmoaie, in jur de 5-7 minute.

Dizolva amidonul de porumb in apa. Apoi, pune-l si pe el in tigaie. Adauga zaharul brun si praful de scortisoara. Lasa totul la fiert cam 2 minute, amestecand din cand in cand. Apoi poti lua tigaia de pe foc.
 

Cum se servesc merele sote
 

Se servesc calde. La micul dejun sau ca un desert pot fi servite cu clatite. Daca vrei, le poti folosi si la un fel principal , la pranz, alaturi de friptura de porc.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.