Feluri principale

#chiftelute marinate #retete chiftelute #chiftelute

Reteta rapida de chiftelute marinate cu spaghete

Aceasta reteta delicioasa de spaghete si chiftelute este ideala pentru o cina preparata rapid. E un preparat aromat si foarte satios.

Ingrediente

- 400 g carne de vita tocata;

- 2 catei de usturoi zdrobiti;

- 50 g pesmet;

- 1 ou mare batut;

- 1 lingura de ierburi italiene;

- 50 g parmezan ras;

- 100 g mozzarella taiata in 16-20 de cuburi mici;

- 3 linguri de ulei de masline;

- 2 linguri pasta de rosii;

- 1 pumn de busuioc proaspat;

- 800 g rosii in conserva;

- 25 g unt;

- 700 ml supa de carne de vita;

- 300 g de spaghete;

Cum se prepara:

- Incalzeste cuptorul la 200 ° C. Intr-o cratita incalzita pune 2 linguri de ulei si adauga usturoiul pe care caleste-l timp de 1 minut, apoi adauga pasta de rosii si lasa sa fiarba inca 2 minute. Zdrobeste rosiile din conserva cu o lingura, adauga-le in vas, condimenteaza sosul dupa gust si lasa sa fiarba la foc mic in timp ce prepari chiftelele.

- Pune carnea de vita intr-un castron mare, adauga usturoi, pesmet, ou, ierburi aromatice si parmezan. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine. Imparte amestecul in 16 bile mici, aplatizeaza-le in palma, pune cate un cub de mozzarella in mijloc si imbraca-l in carne. Roteste bilele acestea in palma ca sa le dai forma si pune-le deoparte pe o farfurie.

- Taie marunt busuiocul si adauga jumatate din el la sos impreuna cu untul. Toarna sosul intr-un vas mare yena, apoi incalzeste uleiul ramas in tigaie. Adauga chiftele si prajeste-le timp de 5 minute pana cand se rumenesc uniform. Scote-le din ulei si pune-le peste sos.

- Da-le la cuptor timp de 30 de minute pana cand da in clocot si chiftelutele s-au rumenit. Scoate chiftelele pe o farfurie, amesteca spaghetele fierte cu sosul si cu supa de vita. Condimenteaza daca mai este cazul, apoi pune din nou chiftelele. Da la cuptor pentru 20 de minute.

- Atunci cand pui preparatul in farfurie poti presara deasupra busuiocul ramas si parmezan ras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului