Feluri principale

#chiftelute marinate #retete chiftelute #chiftelute

Reteta rapida de chiftelute marinate cu spaghete

Aceasta reteta delicioasa de spaghete si chiftelute este ideala pentru o cina preparata rapid. E un preparat aromat si foarte satios.

Ingrediente

- 400 g carne de vita tocata;

- 2 catei de usturoi zdrobiti;

- 50 g pesmet;

- 1 ou mare batut;

- 1 lingura de ierburi italiene;

- 50 g parmezan ras;

- 100 g mozzarella taiata in 16-20 de cuburi mici;

- 3 linguri de ulei de masline;

- 2 linguri pasta de rosii;

- 1 pumn de busuioc proaspat;

- 800 g rosii in conserva;

- 25 g unt;

- 700 ml supa de carne de vita;

- 300 g de spaghete;

Cum se prepara:

- Incalzeste cuptorul la 200 ° C. Intr-o cratita incalzita pune 2 linguri de ulei si adauga usturoiul pe care caleste-l timp de 1 minut, apoi adauga pasta de rosii si lasa sa fiarba inca 2 minute. Zdrobeste rosiile din conserva cu o lingura, adauga-le in vas, condimenteaza sosul dupa gust si lasa sa fiarba la foc mic in timp ce prepari chiftelele.

- Pune carnea de vita intr-un castron mare, adauga usturoi, pesmet, ou, ierburi aromatice si parmezan. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine. Imparte amestecul in 16 bile mici, aplatizeaza-le in palma, pune cate un cub de mozzarella in mijloc si imbraca-l in carne. Roteste bilele acestea in palma ca sa le dai forma si pune-le deoparte pe o farfurie.

- Taie marunt busuiocul si adauga jumatate din el la sos impreuna cu untul. Toarna sosul intr-un vas mare yena, apoi incalzeste uleiul ramas in tigaie. Adauga chiftele si prajeste-le timp de 5 minute pana cand se rumenesc uniform. Scote-le din ulei si pune-le peste sos.

- Da-le la cuptor timp de 30 de minute pana cand da in clocot si chiftelutele s-au rumenit. Scoate chiftelele pe o farfurie, amesteca spaghetele fierte cu sosul si cu supa de vita. Condimenteaza daca mai este cazul, apoi pune din nou chiftelele. Da la cuptor pentru 20 de minute.

- Atunci cand pui preparatul in farfurie poti presara deasupra busuiocul ramas si parmezan ras.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.