Ingrediente
- spray de gatit (sau putin ulei)
- 2 linguri de unt, topit
- O lingura si jumatate de melasa
- 1 file de somon (aprox 1 kg)
- 1 lingura de condimente grecesti
- 1 lamaie
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pulverizeaza spray de gatit peste aceasta, sau unge hartia cu ulei.
Intr-un castronel amesteca untul topit si melasa.
Asaza somonul in tava, cu pielea in jos, si asezoneaza cu sare. Peste adauga untul cu melasa si maseaza bine sa se intinda pe toata suprafata pestelui.
Stoarce sucul de la jumatate de lamaie si toarna-l peste peste. Presara apoi consimentele grecesti (poti folosi orice alte condimente doresti sau ai in casa).
Gateste totul pana cand pestele este bine patruns. Aproximativ 17-20 de minute.
Serveste pestele cald alaturi de o garnitura de legume.