Una dintre cele mai simple preparate vegetariene este cea pe baza de cartofi. Pregateste-i cu cu ceapa caramelizata si cu ardei gras .
Ingrediente pentru cartofi cu ceapa caramelizata
- 2 cartofi noi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 ardei grasi rosii , feliati
- 1 ceapa feliata
- 1/4 cana smantana degresata ( optional )
-
sare si piper.
Cum se prepara cartofii cu ceapa caramelizata
Incalzeste cuptorul la 230 grade Celsius. Curata, spala si usuca bine cartofii. Inteapa-i apoi de mai multe ori cu o furculita, pe urma aseaza-i pe o hartie de copt. Pune-i in cuptor cam 50 de minute, pana s-au inmuiat.
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa si ardeiul gras, apoi gateste pana cand ceapa s-a inmuiat, cam 5 minute. Da focul mai mic si lasa mancarea sa se faca inca vreo 20 de minute. Amesteca din cand in cand, pana cand ceapa a capatat o culoare maronie. Adauga sare si piper.
Cum se servesc cartofii cu ceapa caramelizata
Cartofii copti se servesc cu sosul de ceapa si ardei gras. Deasupra, optional, se pune smantana.