Feluri principale

#risotto #orez #legume #rosii

Reteta vegetariana: risotto de rosii coapte cu legume la gratar

Risotto de rosii coapte cu legume la gratar este o reteta apetisanta pentru vegetarieni sau pentru cei care nu mananca carne din diverse motive. Preparatul este sanatos si foarte colorat.

Ingrediente pentru risotto de rosii coapte cu legume la gratar
 

  • 1 cana orez pentru risotto
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 cani supa de pui fierbinte
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras
  • 4 anghinare
  • ½ ceapa rosie, taiata marunt
  • 1/3 cani rosii taiate
  • 2 linguri ulei de masine extravirgin
  • 1 lingurita ierburi si condimente italienesti
  • ½ cana otet balsamic
  • ½ cana sherry
  • ½ lingurita sare


Cum se prepara risotto de rosii coapte cu legume la gratar
 

Incalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. In acelasi timp, poti sa coci ardeiul gras.

Soteaza ceapa si usturoiul intr-o tigaie, in ulei de masline, la foc mediu. Dupa ce usturoiul si ceapa au capatat o culoare aurie, adauga orezul si amesteca, sa se combine cu uleiul. Soteaza totul vrei 3 minute, apoi pune rosiile si verdeata. Toarna sherry-ul si amesteca, astfel incat alcoolul sa se evapore. Adauga apoi supa de pui, amesteca, acopera si pune totul la cuptor pentru 25 de minute.

Pune vinata la copt pe gratar cateva minute, pana cand este facuta. Apoi fa pe gratar si anghinarele. Pune deoparte vanata si anghinarele si presara putina sare pe ele.

Toarna otetul balsamic intr-o tigaie si pune-l pe foc. Ar trebui sa-si reduca la jumatate cantitatea si sa se transforme intr-un fel de sirop gros si dulce, fara sa se caramelizeze insa. Il vei folosi la final, ca sa garnisesti preparatul.
 

Cum se serveste risotto de rosii coapte cu legume la gratar
 

Scoate orezul din cuptor cand este gata, aseaza-l pe un platou. Deasupra lui pune vanata, anghinarele si ardeiul copt. Garniseste totul cu sosul facut din otet balsamic.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.