Feluri principale

#faina #lapte #mancare #oua #cartofi #nuci #unt #tocanita # tocanita de cartofi

Reteta vegetariana: tocanita de cartofi cu nuci

Daca vrei sa prepari o reteta vegetariana, foloseste cartofii noi pentru un fel de mancare hranitor si satios. Tocanita de cartofi cu nuci este o mancare gustoasa, cu o textura care combina moliciunea cartofilor cu crusta crocanta a nucilor.
 

Ingrediente pentru tocanita de cartofi cu nuci
 

  • 4 1/2 cana cartofi piure
  • 1/2 cana unt, topit
  • 1/3 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua batute
  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana faina
  • 1/3 cana unt
  • 1 cana alune.
     

Cum se prepara tocanita de cartofi
 

Unge o tava cu putin ulei si incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Pune intr-un castron piureul de cartofi, 1/2 cana de unt, lapte, zahar, extract de vanilie si oua. Amesteca bine , apoi toarna compozitia in tava. In alt castron amesteca zaharul si faina. Adauga in castron 1/3 cana de unt si amesteca, apoi adauga nuca. Toarna intreaga compozitie peste cea din tava si da mancarea la cuptor, pentru 25 de minute.

Cand tocanita a capatat o culoare rumena, mancarea este gata.
 

Cum se serveste tocanita de cartofi
 

Se serveste calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete